Skip links
Explore
Drag

Black lives matter: waar staan we een jaar na de moord op George Floyd en de vele demonstraties die volgden?

Deze week was het precies een jaar geleden dat George Floyd op gewelddadige manier werd vermoord door Derek Chauvin, een politieagent. Wat daarna gebeurde had niemand verwacht en in de woorden van de dochter van George Floyd: “Daddy changed the world.” De dood van Floyd schudde iedereen wakker. Wereldwijd werden er Black Lives matter demonstraties georganiseerd tegen racisme en politiegeweld. Ook in Nederland.

Hoe terroristen door wit privilege het belangrijkste gebouw van de VS konden aanvallen

Gisteravond waren alle ogen weer eens gericht op de Verenigde Staten. Mocht je het om een of andere reden gemist hebben: extreemrechtse terroristen hebben het Capitool bestormd, overgenomen en vernield. Dit onder toezicht van de politie, die tevens zelf de hekken voor de menigte opende en rustig toekeken hoe dit allemaal gebeurde. En ja, ik noem het terroristen, want het is tijd dat het beestje bij de naam genoemd wordt.

SudanUprising

Protest leaders in Sudan have agreed to end the general strike that brought Khartoum to a standstill this week and are willing to resume power-sharing talks with the ruling military council, an Ethiopian mediator said on Tuesday.